Mieke Bouma

 

Mieke Bouma (1954) (docent, storycoach en auteur) is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en schreef scenario’s voor film, tv en opdrachtfilms. Ze gaf les in scenarioschrijven en leidde diverse scriptschrijvers op.

Sinds 2007 helpt ze mensen en organisaties bij het vinden, componeren of vertellen/schrijven van hun verhaal. Dat mondde uit in de oprichting van de Storytelling Academy, waar mensen worden opgeleid tot gecertificeerde Chiefs Storytelling.

Mieke is geïnspireerd door het werk van Joseph Campbell (De reis van de held) en de Jungiaans geschoolde auteurs als Carolyn Myss, Jean Houston en Carol Pearson.

Haar boeken ’Storytelling in 12 stappen’, ’De held in je eigen verhaal’, ’Waarom de heks in de oven verdween’ en ’De 12 oerkarakters van storytelling’ gaan allemaal over de liefde voor het verhalenvak. In maart 2018 verschijnt haar nieuwe boek ‘Het verhaal van je leven’.