Blog

Brandt ’t weer binnenkort in de oude brandweer kazerne?

’tBrandtweer is een initiatief van HUB Rhenen. Als betrokken Rhenenaren willen we een ontmoetingsplek creëren waar samen-werken, leren, inspireren centraal staat, waar we het aanbod dat er in Rhenen is verbinden en versterken en daarmee bijdragen aan een cultureel, sociaal, toeristisch klimaat in Rhenen.

We willen een impuls  geven aan het museum kwartier door een multifunctionele bestemming voor de oude brandweer kazerne. En samen verder bouwen aan goed wonen, werken en verblijven in Rhenen. Dit willen we doen vanuit deze cultuurhistorische plek, waar de historische verhalen van de oude brandweer kazerne weer tot leven komen. De indeling van het pand respecterend en duurzaam. Deze centrale plek zal voor ieder toegankelijk zijn.

We willen vaste en flexibele plekken voor zelfstandigen en creatieve makers en vergader-, coach- en workshopruimtes bieden. Qua programmering : (startend) ondernemerschap stimuleren, denktank middagen organiseren voor maatschappelijke vraagstukken, cultuur historische- en andere lezingen, townmaking, kindercolleges, ruimte voor hedendaagse kunst uit de omgeving en wellicht een kleinschalig podium. Dit alles in samenhang met andere activiteiten in de stad en onder het genot van een goede kop koffie

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.